Munkaadóknak

Personal Partner – A nemzetközi munkaerő kölcsönző.

Munkaerő kölcsönzés

Hazai partnereinknek kiváló szakképzettséggel és több éves munkatapasztalattal rendelkező CO és AWI hegesztőket, szerkezetlakatosokat, ipari fényezőket valamint operátorokat biztosítunk, utóbbi esetben a hazai munkaerő állományt részben ukrán vendégmunkásokkal kibővítve. Gyakran fordul elő továbbá, hogy a törvényi előírások betartása végett a külföldön foglalkoztatott kollegák 2-3 hónapos magyar kivárásra jönnek haza és itthon kamatoztatják tudásukat rövid távú feladatok esetén is partnereinknél. Német nyelvterületen lévő ügyfeleink kiszolgálását ugyanezen szakmai csoportokon belül olyan szakemberekkel oldjuk meg, akik akár közép, akár hosszú távon hazainál jobb kereset érdekében nem riadnak meg tartósabb németországi munkavégzéstől.

Milyen előnyökkel jár ügyfeleinknek a munkaerő kölcsönzése?

+ Mind a toborzással, mind a foglalkoztatással kapcsolatos valamennyi költséget és adminisztrációs teendőt levesszük a válláról.


+ Kizárólag a ledolgozott munkaórák után fizet (szabadságért, esetleges betegszabadság vagy táppénz esetére nem.)


+ A legjobb munkatársakat igény szerint saját állományába is átveheti.


+ A vállalatánál bevezetett létszámstop esetén is alkalmazható


+ Nincs többé bérszámfejtés és a folyamatos törvényi változásokból eredő ellenőrzések.

Munkaerő közvetítés

Munkaerő közvetítési szolgáltatásunkat elsősorban olyan esetekben alkalmazzuk, ha a munkavállaló származási országa (EU-n kívüli nem kedvezményezett, mint például Kazahsztánból vagy a Fülöp-Szigetekről érkező munkavállalók) miatt nem lehetséges a munkaerő-kölcsönzéssel történő foglalkoztatása Magyarországon. Másodsorban olyan célországok esetén kerül alkalmazásra, ahol Társaságunk munkaerő kölcsönzési engedéllyel nem rendelkezik, ilyen elsősorban Svájc.

Milyen előnyökkel jár ügyfeleinknek a munkaerő közvetítés?

+ Nincs toborzási költség és adminisztráció.


+ Megegyezés szerint egyszeri sikerdíj vagy ledolgozott munkaórák utáni sikerdíj


+ Külföldi munkavállalók esetén továbbra is teljeskörű adminisztrációs ügyintézés (pl. munkavállalási engedély, önkormányzati bejelentés, vízum, adóügyek, stb.)


+ Külföldi munkavállalók esetén továbbra is teljeskörű szállás, utaztatás és tolmács biztosítása.

Milyen szakmákban/munkatársak keresésében tudunk Önnek segíteni:

 • Minősített hegesztő (CO, AWI)
 • Szerkezetlakatos
 • Ipari fényező
 • Villanyszerelő/Kapcsolószekrény szerelő
 • Operátori munkák
 • Mezőgazdasági munkák

A munkaerő biztosítás folyamata

Magyar munkavállalók esetén

Külföldi munkavállalók esetén*

*(nem EU-s és nem kedvezményezett országból származók esetén)

Előnyök az Ázsiából érkező munkavállalók alkalmazása esetén

+ magas munkavállalói motiváció: A Fülöp-szigetekről és Kazahsztánból az emberek elsősorban azért jönnek hazánkba dolgozni, mert hazájukban a turizmuson kívül szinte semmilyen munkalehetőség nincs. A környezettükben Tajvan az elsődleges munkaerő felvevő ország, de ott a bérek lényegesen alacsonyabbak az Európában elérhetőktől. Az átlagos Fülöp-szigetekről és Kazahsztánból érkező munkavállaló nem csak saját ellátása érdekében dolgozik, hanem jelentős összeggel családját is segíti.


+ hajlandóság túlóra vállalására: Délkelet-Ázsiába a hazaút legalább 18 óra több átszállásos repülővel és rendkívül drága. Magyarországon nincs rokonuk és nyilván kiterjedt baráti körük sem. A Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók ezért ittlétük idején hajlandóak a többletmunkára, sőt igénylik a túlóra lehetőséget. A Délkelet-Ázsiából érkező munkavállalóinkat ezért szinte kivétel nélkül munkaidő keretben alkalmazzuk, annak érdekében, hogy amikor hazánkban dolgoznak, maximálisan a munkaadó rendelkezésére álljanak és ha hazautaznak ne csak a szabadságukat, hanem felhalmozott túlórájukat is le tudják csúsztatni.


+ hajlandóság több műszakos munkarend és éjszakai műszak vállalására: indokok ugyanazok, mint a túlóra esetén


+ tartós és folyamatos rendelkezésre állás: A Fülöp-szigetekről és Kazahsztánból érkező munkavállalók a nagy távolság és ehhez kapcsolódó drága hazautazás miatt – a szomszédos ukrán vagy szerb munkavállalóktól eltérően nem havonta vagy kéthavonta járnak haza, hanem évente egy vagy maximum kettő alkalommal, amikor egyszerre veszik ki szabadságukat, illetve csúsztatják le a túlórájukat.


+ angol/orosz nyelvtudás: A Fülöp szigeteken lévő emberek második anyanyelve az angol. A közvetített/kölcsönzött filippínó ha nem is nyelvhelyesen, de beszélik az angol nyelvet alapszinten. A Kazahsztánból érkező munkavállalók anyanyelvük mellett oroszul, kisebb részben angolul beszélnek.

Hátrányok vagyis mikor nem ajánljuk a Délkelet-Ázsiából érkező munkavállalókat?

a nagy távolság, valamint a hosszú engedélyeztetési eljárás miatt a kölcsönzési idő minimum fél év


a vízum és a munkavállalási engedély átfutása miatt az megrendelés aláírásától számítva a kiválasztott jelölt 4-5 hónap múlva tud munkába állni, tehát azonnali kezdést igénylő pozíciók betöltésére nem alkalmasak, csak a jövőben tervezhető pozíciók betöltésére


anyanyelvükön kívül beszélt nyelvük az angol vagy az orosz – személytől függően – alap vagy közepes szinten. Az olyan munkákhoz tehát ahol a beszélt vagy írott magyar nyelv fontos, nem alkalmasak.


A munkavállalók munkaidő igénye magyarországi tartózkodásuk idejére magas. Felhalmozott túlórájukat és szabadságukat egyben kívánják kivenni hazautazásuk idején. Az olyan pozíciók esetén, ahol a napi 8 órás és heti 5 napos munkaidőn felüli munkaidő nem várható, foglalkoztatásukat nem ajánljuk, mert ez magas fluktuációt fog eredményezni.

Milyen területekre ajánljuk elsősorban a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat

+ gyártósori betanított operátori munkák

+ szállodaipar (szobalányok, konyhai kisegítők, takarítók, felszolgálók)

+ ipari, üzemi és iroda takarítás, zöldterület karbantartás

+ mezőgazdasági munkák, zöldség és gyümölcsszedés, betakarítás

Miért vagyunk jobbak a többieknél?

 • 30 éves szakmai tapasztalat
 • Nemzetközi tevékenység (Magyarország, EU német nyelvterületei, Kazahsztán, Fülöp-Szigetek, stb.))
 • Jogszabályi előírásoknak való teljes megfelelés és stabil pénzügyi működés
 • Szakértő, lelkiismeretes kollégák
 • Kiterjedt, folyamatosan bővített, GDPR kompatibilis adatbázis
 • HR folyamatok legnagyobb fokú digitalizációja
 • Külföldi munkavállalóknál teljeskörű ügyintézés a szállástól, az utazáson keresztül a munkavállalási engedélyig

Munkaerőigény bejelentése, árajánlatkérés Annak érdekében, hogy partnereinknek a legmegfelelőbb és legalkalmasabb munkaerőt tudjuk biztosítani, fontos tudunk, hogy egyrészről milyen elvárásai vannak a leendő munkatárssal kapcsolatban (pl. képzettség, minimálisan szükséges nyelvismeret, stb. ), másrészről a törvényi előírások betartatása végett szükségünk van az Ön cégénél ugyanabban a munkakörben foglalkoztatott dolgozók jövedelemszintéjére is (bér, pótlékok, prémium, szállás, ellátás, stb.)


Előzetes e-mailes vagy telefonos egyeztetést követően, szívesen felkeressük személyesen a cégének székhelyén is.

Kérjük, hogy munkaerő igényének bejelentéséhez elsősorban az alábbi űrlapot használja. Ammennyiben igényét inkább e-mailben juttatná el hozzánk, úgy a szükséges adatokat és megkereséseket az alábbi e-mail címünkre szíveskedjen elküldeni: office (at) personalpartner.hu

Kapcsolat

Munkaerő igényét kérjük küldje el az alábbi adatok kitöltésével, de várjuk hívását központi telefonszámunkon, illetve e-mailes elérhetőségeinken is. Illetékes vezetőnk egy munkanapon belül felveszi Önökkel a kapcsolatot.

Központi irodánk nyitva tartása és elérhetőségeink:

Hétfőtől csütörtökig: 7:30 – 16:00

Pénteken: 7:30 – 13:30

Címünk/Postacímünk: H-3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 15-19. I. emelet

Német kirendeltség: D-73329 Kuchen, Hohle Gasse 12

Web: www.personalpartner.hu

E-Mail: office (at) personalpartner.hu

Tel.:+36 46 509 776

  requestMunkaadóknak